“Віджатими” українськими заводами в ОРДЛО керує екс-губернатор Іркутської області Росії, – ЗМІ

 

Українськими заводами в ОРДЛО, які захопили проросійські терористи, керує російська компанія “Внешторгсервис”, на чолі якої стоїть колишній губернатор Іркутської області Росії Володимир Пашков. Про це пише російський журнал “Коммерсант-Власть”.

В списку підприємств, які контролює російська компанія, знаходяться металургійний завод “Донецьксталь”, Єнакіївський і Макіївський металургійні заводи, Єнакіївський коксохімпром, Ясинівський коксохімічний завод, “Макіївкокс”, Харцизький трубний завод.

“В жодному з документів самопроголошених республік не було вказано, хто очолює цю компанію і кому вона належить”, — пише видання. Проте один раз все ж ім’я ймовірного гендиректора компанії було згадане. У повідомленні Краснодонської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості до працівників місцевого підприємства “Краснодонвугілля” 20 березня йшлося, що у “Внешторгсервис” увіллються вугільні підприємства та металургійні заводи. “Пропонується побудова вертикально інтегрованої компанії, яка буде працювати на території “ЛНР” і “ДНР”. Генеральним директором компанії є Володимир Пашков”, — передає видання.

Самопроголошений “міністр промисловості і торгівлі ДНР” Олексій Грановський підтвердив “Комерсанту”, що “Внешторгсервисом” керує саме Пашков.

“До цього він був радником голови [так званої] республіки (Захарченка) з економічних питань, а хто стоїть за ним, ми не будемо розкривати, щоб не нашкодити нашим партнерам”, — сказав Грановський.

“Коммерсант” звертає увагу на те, що Пашков також у 2015 році став президентом благодійного Фонду підтримки міжнародних гуманітарних проектів. У лютому СБУ звинуватила колишнього російського чиновника в тому, що він використовує фонд для прикриття фінансування так званої “ЛНР”.

“Для приховування російського фінансування псевдореспубліки і щоб уникнути додаткових економічних санкцій до РФ, одним із механізмів наповнення бюджету терористів обраний кишеньковий благодійний Фонд підтримки міжнародних гуманітарних проектів (президент — громадянин Росії Володимир Ігорович Пашков)”, — йшлося в повідомленні СБУ.

Читайте також:
Лише в І кварталі 2017 Росія шле в бюджет “ЛНР” 9 млрд. рублів,
на армію – 820 млн., – СБУ

Співробітники української спецслужби вважають, що російський Фонд перераховує гроші проросійським терористам в Луганську через рахунки російської НКО “Центр міжнародних розрахунків”.

Як писала “Новинарня“, 1 березня ватажки”ДНР” і “ЛНР” заявили, що підприємства ОРДЛО під українською юрисдикцією переходять під “зовнішнє управління”. Бойовики мають намір стягувати податки з цих підприємств.
У зв’язку з цим 15 березня Радбез України під час екстреного засідання прийняв рішення призупинити переміщення товарів і вантажів через лінію зіткнення в Донбасі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна