Меркель виступила за двоїсту політику щодо Росії

 

Стосовно Росії потрібно демонструвати силу і водночас готовність до діалогу. Про це сказала федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель у своєму щотижневому відеозверненні, передає Deutsche Welle.

За її словами, така стратегія потрібна з огляду на нову ситуацію з безпекою у Європі. Адже анексія Криму і вторгнення Росії на Схід України викликали занепокоєння Польщі і країн Балтії, і цим країнам було важливо, щоб НАТО відреагувало на поведінку Росії, спрямувавши туди війська.

“Німеччина завжди дуже уважно стежить за тим, щоб з одного боку демонструвати готовність захищати всю територію Альянсу, а з іншого – не обривати перемовин з Росією”, – сказала Меркель.

Вона також зауважила, що виступає проти ідеї розподілити між союзниками сфери відповідальності таким чином, щоб за безпеку Північної Америки відповідали США і Канада, а за безпеку Європи – лише європейські країни.

“Ми повинні мати можливість діяти спільно, ми повинні мати можливість проводити спільні маневри”, – наголосила глава уряду ФРН.

Читайте також:
Меркель – Путіну: нова угода щодо Донбасу не потрібна, РФ має виконувати стару

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна