Доба в АТО: бойовики збільшили кількість обстрілів, поранено 5 українських бійців

 

За минулу добу, 5 травня, російсько-окупаційні війська  63 рази обстріляли позиції сил антитерористичної операції. П’ятеро військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення, повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Приморському напрямку з мінометів калібру 120-мм, протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів загарбники обстріляли опорні пункти поблизу Павлополя. 120-міліметрові міномети, кулемети великих калібрів та стрілецьку зброю застосовували по позиціях поблизу Гнутового, а міномети калібру 82-мм, озброєння БМП, протитанкові гранатомети, кулемети великих калібрів та стрілецьку зброю – по опорних пунктах неподалік Мар’їнки. З мінометів калібру 82-мм, озброєння БМП, протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник гатив по захисниках Водяного, а з озброєння БМП, гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів вів вогонь по оборонцях Красногорівки. Позиції сил АТО під Широкиним та Богданівкою обстрілював зі стрілецької зброї, а опорні пункти неподалік Новогригорівки – з великокаліберних кулеметів. Гранатомети та стрілецьку зброю застосовував по позиціях поруч Новотроїцького та Лебединського. У районі Водяного діяли ворожі снайпери.

На Донецькому напрямку вогнем мінометів калібру 120-мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів незаконні збройні формування накривали позиції неподалік Верхньоторецького, а з 82-міліметрових мінометів били по опорних пунктах поблизу Луганського. З мінометів калібру 120-мм та 82-мм, озброєння БМП, зенітної установки ЗУ-23-2, гранатометів та кулеметів вели вогонь по позиціях біля Пісків. Зі 120-міліметрових мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник гатив по захисниках Авдіївки, а 82-міліметрових мінометів, гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів – по оборонцях Троїцького. З озброєння БМП, протитанкових гранатометів та стрілецької зброї бойовики били по оборонцях Зайцевого. З гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів обстрілювали позиції біля Кам’янки.

На Луганському напрямку 120-міліметрові міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю противник застосував по позиціях під Кримським, а міномети калібру 120-мм, гранатомети та кулемети великих калібрів – по опорних пунктах поблизу Новозванівки. З 82-міліметрових мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів загарбники гатили по захисниках Троїцького. З протитанкових гранатометів били по позиціях під Новоолександрівкою, а зі стрілецької зброї та гранатометів різних систем – по опорних пунктах у районі Донця та Жовтого.

Читайте також:

Штаб АТО показав наслідки обстрілу Кримського із САУ “Піон” калібром 203 мм

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна