У США ухвалили компромісний бюджет-2017. Україні перепаде не менше $560 млн.

 

Сенат США 4 травня схвалив законопроект про державний бюджет обсягом у 1,1 трильйона доларів, який дозволить уряду функціонувати до 30 вересня і уникнути часткового закриття федеральних відомств. Тепер цей документ мають схвалити Конгрес і президент, повідомляє “Радіо Свобода”.

І республіканці, і демократи розглядають бюджет як свою перемогу. Однак з документа виключені певні положення, які президент США Дональд Трамп вважає своїми головними пріоритетами.

Законопроект збільшує військові витрати на 19,9 мільярда доларів, порівняно з 2016 фінансовим роком, але менше, ніж пропонував Трамп.

Головний запит президента про виділення фінансування на будівництво стіни на кордоні з Мексикою взагалі не був включений у законопроект.

Після того, як республіканці у Конгресі відмовилися фінансувати будівництво прикордонної стіни з Мексикою і скоротити витрати на охорону навколишнього середовища, їх однопартієць Трамп різко розкритикував це рішення і заявив, що уряд, можливо, не повинен зовсім фінансуватися.

Досягнена двопартійна бюджетна домовленість означає, що робота уряду США після остаточного затвердження бюджету буде профінансована до кінця вересня.

Як передає Deutsche Welle, низка республіканців проголосувала проти, оскільки цей законопроект не передбачає достатньо глибокої реформи державного управління і відповідного скорочення федеральних витрат.

Бюджет збільшить фінансування НАСА, медичних досліджень, охорони кордонів, Федерального бюро розслідувань та інших правоохоронних органів.

Оглядачі називають цей проект бюджету першим значущим компромісом між республіканцями та демократами в Конгресі за президентства Трампа.

Згідно з бюджетними асигнуваннями на 2017-й фінансовий рік, на програми допомоги Україні планується виділити не менше $560 млн. Зокрема, на військову і безпекову допомогу Україні до кінця бюджетного року (1 жовтня) – не менше $238 млн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна