Штаб АТО звинуватив бойовиків “ДНР” у “гібридному” обстрілі Безіменного

 

Увечері 4 травня під обстріл бойовиків “ДНР” у селі Безіменне на Донеччині потрапили як військовослужбовці Збройних сил України, які перебували у складі спостережної групи СЦКК, так і представники російської сторони СЦКК. Про це 5 травня повідомляє прес-центр штабу АТО.

Зазначається, що представники України й РФ у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін потрапили під обстріл у Безіменному близько 18-ї години четверга.

У штабі АТО назвали це “провокацією бойовиків” і “застосуванням концепції гібридної війни”.

Як відомо, село Безіменне Новоазовського району перебуває під контролем бойовиків “ДНР”.

При цьому угруповання “ДНР” обвинувачує в обстрілі українську сторону.

4 травня сайти сепаратистів повідомили з посиланням на своє “оперативне командування”:
“Українські силовики відкрили вогонь з танкових гармат по селу Безіменне Новоазовського району (…), в зоні обстрілу виявився спостережний пункт Спільного центру з контролю і координації режиму припинення вогню… З населеного пункту Широкине в напрямку Безіменного українська сторона веде безладний вогонь з танка.
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 12 пострілів, вісім з яких вибухнули в безпосередній близькості від спостережного пункту СЦКК”.

“Проводячи інформаційну акцію, бойовики упереджено звинувачують Збройні сили України у застосуванні танків, не маючи при цьому жодних фото та відео доказів.
Крім того, слід зазначити, що при висуванні фейкових звинувачень незаконні збройні формування не враховують відстані між населеними пунктами, нехтують характером місцевості, тактико-технічними характеристиками озброєнь, а особливо тим фактом, що Збройні сили України виконуючи Мінські домовленості повністю відвели від ліні розмежування важке озброєння, у тому числі й танки”, – ідеться в повідомленні штабу АТО.

“Такими діями, інформаційними акціями, непродуманими та бездоказовими звинуваченнями НЗФ ОРДЛО заганяють самі себе в глухий кут та підтверджують той факт, що саме вони порушують усі взяті на себе Мінські зобов’язання стосовно застосування та відведення забороненого озброєння”, – констатують у штабі.

Читайте також:
За добу в АТО – десять поранених

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна