Росіяни в Чорному морі спробували захопити українське рятувальне судно. ВІДЕО

 

Під час навчань Морської пошуково-рятувальної служби в Чорному морі в районі Скадовська російській корабель здійснив спробу захопити український рятувальний катер, проте екіпаж не допустив цього. Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури у “Фейсбуці”.

Зазначається, що інцидент українського катера з російським судном “Вельбот 79” стався 24 квітня.

Противник наздоганяв рятувальників і вимагав зупинитися нібито на підставі порушення морського кордону РФ.

Відео:

“Кораблі Російської Федерації, що базуються в анексованому Росією Криму, наблизилися до українського рятувального катера і вийшли в ефір з вимогою “застопорить ход и лечь в дрейф”. Команда українського рятувального катера відмовилася виконувати протиправні вимоги, зазначивши, що катер перебуває у територіальних водах України, після чого взяла курс на Скадовськ”, – пояснили у Мінінфраструктури.

Українських рятувальників відзначив міністр інфраструктури Володимир Омелян: “Наш екіпаж продемонстрував впевнені дії. Не зважаючи на заклики світової спільноти, російські військові продовжують вдаватися до порушень українських кордонів як на морі, так і на сході України, але їх брязкання зброєю нас не лякає. Окуповані території повернуться під контроль України”.

Міністр зазначив, що екіпаж буде нагороджено за професіоналізм.

Читайте також:
У ВМСУ показали, як росіяни обстріляли на Чорному морі наш “Почаїв”

Корабель ДПСУ, попри авіацію й флот РФ, зібрав докази діяльності Росії
на анексованих газових платформах. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна