Генпрокуратура направила підозру екс-віце-прем’єру Арбузову у справі про вкрадені 220 млн. грн.

 

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому першому віце-прем’єру Сергію Арбузову.

Як інформує прес-служба ГПУ, відомство проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами невиконання покупцем пакету акцій ВАТ “Укртелеком” – ТОВ “ЄСУ” – умов приватизації щодо створення виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення (ТМСП), незаконного фінансування упродовж 2012-2013 років створення ТМСП за рахунок коштів держбюджету та приватизації 92% державного пакета акцій ВАТ “Укртелеком” за заниженою вартістю.

“У кримінальному провадженні складено та у передбачений законом спосіб направлено повідомлення про підозру колишньому першому віце-прем’єр-міністру України С. Арбузову у вчиненні незаконного фінансування упродовж 2012-2013 років створення ТМСП за рахунок коштів державного бюджету України в сумі 220 млн. грн. за ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України”, – йдеться у повідомленні.

На даний час вирішується питання про оголошення Арбузова у міжнародний розшук та обрання йому судом запобіжного заходу.

Читайте також:
Лещенко з’ясував, як саме прокуратура конфіскувала “$1,5 млрд. Януковича”. Гроші підуть не зовсім на АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна