Чернігівця судять за “сепарські” пости “ВКонтакте”

Житель Чернігова постане перед судом за вчинення злочину проти основ національної безпеки України. Про це повідомила прес-служба прокуратури області.

Слідством установлено, що в грудні минулого року обвинувачений, перебуваючи за місцем свого проживання, в інтернеті, у соціальній мережі “ВКонтакте”, за гроші поширював матеріали із закликами до повалення конституційного ладу, захоплення державної влади або зміни меж території України.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до суду для розгляду по суті.

Санкція інкримінованих статей передбачає максимальний термін покарання у виді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Як інформувала “Новинарня“, перед травневими святами СБУ затримала п’ять адміністраторів антиукраїнських інтернет-спільнот.

Читайте також:
СБУ прозвітувала про число викритих і засуджених “сепарів” із соцмереж за 2016 рік

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна