У Генпрокуратурі розповіли, як буде поновлено розшук Януковича Інтерполом

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко оголосив про два способи поновити розшук Інтерполом Віктора Януковича, Андрія Клюєва та інших топ-чиновників. Про це він написав на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Прихильникам Януковича і зрадофілам не варто радіти рішенню Інтерполу про зняття з розшуку Януковича, Онищенка, Клюєва. І цю проблему ми вирішимо.
Або переконаємо Печерський суд прийняти рішення у відповідності до вимог нового керівництва Інтерполу. Або отримаємо в суді вирок і оголосимо віп-утікачів у розшук для відбування покарання”, – заявив Луценко.

“Результат роблять наполегливі оптимісти. Песимісти лише спостерігачі”, – додав він.

Заступник генерального прокурора Євген Єнін раніше пояснив, що “рішення Інтерполу про зняття з міжнародного розшуку представників режиму Януковича пов’язані, перш за все, з недосконалістю кримінально-процесуального законодавства України в частині обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”.

Зокрема, за словами Єніна, ухвала судів про дозвіл на затримання з метою приводу до суду для участі у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою не вважається ухвалою про тримання підозрюваного/обвинувачуваного під вартою.

“Відповідно, згідно з правилами Інтерполу, особу, щодо якої не обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, не може бути оголошено в міжнародний розшук”, – пояснив заступник генпрокурора.

Єнін зазначив, що окремі районні суди Києва відмовляються виносити ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без участі підозрюваного.

Як відомо, з лютого 2014 року батьки й син Януковичі переховуються в Росії. Зняття “червоної картки” Інтерполу означає для них можливість виїжджати в інші країни.

Читайте також:
Чорний день Генпрокуратури: крім Януковича,
Інтерпол зняв із розшуку Клюєва, Ставицького й Онищенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна