Слідство розглядає дві версії смерті строковика ЗСУ на Київщині

 

Слідство розглядає дві версії у кримінальному провадженні за фактом загибелі військовослужбовця строкової служби на Київщині 27 квітня. Про це в коментарі УНІАН повідомила прес-секретар військової прокуратури Центрального регіону України Юліана Лазаренко.

“Наразі слідство розглядає дві версії: перша – це необережне поводження зі зброєю, що призвело до смерті потерпілого, а друга версія, яка перевіряється, – це умисне вбивство”, – зазначила вона.
Лазаренко додала, що розслідування інциденту триває.

Як відомо, військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону розслідується кримінальне провадження за фактом необережного поводження зі зброєю, що призвело до смерті військовослужбовця строкової служби однієї з військових частин на Київщині 27 квітня. Попередньо установлено, що один з військовослужбовців внаслідок необережного поводження зі зброєю здійснив постріл в іншого співслужбовця, що призвело до його смерті.
Цій особі повідомлено про підозру ч. 2 ст. 414 Кримінального кодексу України (порушення правил поводження зі зброєю, що заподіяло смерть потерпілого) та обрано запобіжний захід. За вчинення такого злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до десяти років.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна