НАБУ просить колег за кордоном затримати Онищенка в обхід Інтерполу

 

Національне антикорупційне бюро спрямувало до правоохоронних органів інших країн запити про розшук та затримання нардепа Олександра Онищенка, після того як Інтерпол відмовився оголошувати його у розшук. Про це повідомила прес-служба НАБУ.

“Наразі Бюро ведеться співпраця з низкою іноземних партнерів. Володіючи інформацією про можливе перебування Олександра Онищенка на території деяких країн, НАБУ звернулося до них із відповідними запитами”, – йдеться в повідомленні.

У НАБУ зазначили, що рішення Інтерполу про оголошення в розшук Онищенка технічно дозволило б швидше затримати підозрюваного.

“Утім, відмова в запиті української сторони, не забороняє співпрацю Національного бюро з компетентними органами інших країн у контексті розшуку, затримання і, в подальшому, можливої екстрадиції Олександра Онищенка”, – зауважили в НАБУ.

У відомстві наголосили, що Україна як учасник Європейської конвенції про видачу правопорушників має право звертатися з відповідним пакетом документів до інших держав щодо розшуку, затримання і розгляду питання про екстрадицію розшукуваної особи, якщо слідству відомо, що вона перебуває на території цієї держави.

 

Як інформувала “Новинарня“, 3 травня стало відомо, що Інтерпол відмовився оголошувати у розшук народного депутата України Олександра Онищенка. Він підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ “Укргазвидобування”, в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд. грн.
У червні-липні 2016 року Онищенко виїхав з України – ще до того, як Верховна Рада 5 липня дала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт.
Онищенка оголосили в національний розшук. Він заявив, що не визнає провини і збирається судитися в Лондоні. За різними даними, він перебуває у Великій Британії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна