Макрон: Я не буду підкорятися диктату Путіна, на відміну від Ле Пен

 

Провідний кандидат у президенти Франції Емануель Макрон під час фінальних теледебатів із Марін Ле Пен заявив, що не буде підкорятися Путіну, на відміну від своєї суперниці. Про це повідомляє радіо RFI.

“Я не буду підкорятися диктату Путіна, і в цьому моя відмінність від пані Ле Пен”, – заявив Макрон.

Він також заявив, що планує обговорювати з Москвою питання конфлікту на сході України і війни в Сирії. Макрон наголосив, що необхідно домогтися деескалації на Донбасі, і Росія повинна виконувати взяті на себе зобов’язання.

“Путін порушив кілька важливих проблем… Ми повинні посприяти деескалації конфлікту в Україні та Сирії, причому Росія є частиною вирішення цих проблем”, – наголосив кандидат.

Спостерігачі зазначають, що центрист Еммануель Макрон був більш переконливим, ніж ультраправа лідерка “Національного фронту” Марін Ле Пен під час теледебатів 3 травня, і про це свідчать результати опитування громадської думки, яке провела соціологічна служба Elabe для телеканалу BFM TV. Близько 63% людей, опитаних соціологами, визнали Макрона більш переконливим.

Президентські рейтинги двох фіналістів, за даними соціологів, співвідносяться як 60% у Макрона проти 40% – у Ле Пен.

Другий тур виборів у Франції відбудеться в неділю, 7 травня.

Читайте також:
Французи проголосували за ЄС. Макрон переміг у першому турі і виграє в другому

Штаб Макрона атакували російські хакери

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна