Через вибори у Франції й Німеччині нормандський формат стає на паузу, – Геращенко

 

Президентські вибори у Франції, а також майбутні парламентські вибори у Франції й Німеччині призупинили роботу “нормандської четвірки” щодо пошуку урегулювання ситуації на окупованому Росією Донбасі. Таку думку висловила у “Фейсбуці” представниця України в гуманітарній підгрупі ТКГ, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

“Німеччина входить в період виборів, що відбудуться у вересні. У Франції в найближчі місяці тільки формуватиметься новий кабінет новообраного президента, і їм буде не до зовнішньої політики, принаймні не до Донбасу. В США, так само, ще тільки формуються структури, які відповідають за певні напрямки зовнішньої політики. Путін все це використовує, тому “нормандський формат”, фактично, поставлений на певну паузу, і це напряму впливає на мінський формат, похідний від нормандського”, – констатує Геращенко.

“Схоже, питання, які ми так важко намагаємося вирішувати в Мінську і які є заблокованими, поки що залишаться в тому ж стані”, – заявила переговорниця.

Як відомо, після виборів 7 травня президента Франції у країні 11 і 18 червня пройдуть вибори до Національних зборів.
Вибори до Бундестагу ФРН відбудуться 24 вересня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна