“Антиукраїнське кубло закрито!” Російський культурний центр у Львові виселили з дармового приміщення

 

У четвер, 4 травня, співробітники виконавчої служби управління юстиції у Львівській області виселили “Російський культурний центр” з орендованої будівлі на вулиці Короленка у Львові. Як інформує “Новинарня“, про це повідомили в прес-службі облради.

“Перемога за нами. Щойно ми виселили Російське  культурне товариство із приміщення на вул. Короленка, 1а. Ми це зробили! Антиукраїнське кубло у Львові нарешті закрили!” – заявив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк.

Як повідомляла “Новинарня“, 8 грудня Господарський суд Львівської області ухвалив рішення про виселення Російського культурного центру з будівлі по вулиці Короленка, яку організація тривалий час орендувала на пільгових умовах. 9 березня Львівський апеляційний господарський суд підтвердив ухвалу.
Раніше відповідне політичне рішення прийняла Львівська облрада.

Директор РКЦ Альберт Астахов назвав це рішення “проявом ксенофобії”.

“Російський культурний центр” понад 25 років орендував у Львівської облради будинок площею 380 кв. м за символічну платню – 5 грн. на місяць.

Тепер обласна рада планує провести конкурс на нового орендаря цієї будівлі.

“Вона  буде передана одній із громадських організацій, діяльність яких пов’язана з АТО. Громадські активісти пропонують створити там культурний центр для ветеранів АТО, центр реабілітаційної та юридичної допомоги або ж музей”, – зазначили в прес-службі ЛОР.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна