В армії США перевіряють рекрута із Франції, який воював проти України на боці “ДНР”

 

В американській армії почали розслідування щодо громадянина Франції та США Гійома Кувельє, який брав участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі на боці проросійських сепаратистів. Як передає “Новинарня“, про це в середу, 2 травня, повідомив агенції AFP речник армії США полковник Пет Сейбер.

Приводом для внутрішнього розслідування стала стаття в газеті The Washington Post, опублікована 1 травня. Журналісти з’ясували, що Кувельє, який пройшов курс молодого бійця та почав служити в армії США з 2017 року, сповідував ультранаціоналістичні погляди у Франції та 2014 року воював проти України на боці бойовиків “ДНР”, зазначає “Німецька хвиля”.

Натомість постанова американського уряду від березня 2014 року забороняє громадянам США допомагати сепаратистам Донбасу “засобами, товарами або послугами”.

29-річний Гійом Кувельє в коментарі The Washington Post підтвердив, що воював на боці бойовиків.

“Публікуючи історію про мене, ви завдаєте удару по моїй кар’єрі та робите велику послугу тим, хто намагається осоромити армію. Моїм колишнім російським товаришам це сподобалося б… Тому я прошу вас ще раз подумати над використанням мого імені та фото”, – цитує видання Кувельє.

Колишній бойовик стверджує, що змінився. “Армія [США] – мій єдиний шанс рухатися вперед і порвати з минулим… Я зрозумів, що мені подобається ця країна, тутешній спосіб життя і Конституція, варта того, щоб її захищати”, – заявив він у листуванні з журналістами.

При цьому Гійома Кувельє можна побачити в документальному фільмі “Ввічливі люди”  пліч-о-пліч із Ігорем Гіркіним, одним із керівників російських окупантів на Донбасі зразка весни-літа 2014 року.
В інтернеті також можна знайти фото Кувельє поруч із “бойовими товаришами” з георгіївською стрічкою на грудях.

За інформацією, яку можна знайти про Кувельє в інтернеті, перед переїздом до США він воював у лавах курдських загонів пешмерга на півночі Іраку.

Раніше, у 2010 році, чоловік балотувався на регіональних виборах у Франції від націоналістичної Партії Франції, яку вважають ще більш правою, ніж “Національний фронт”, від якого Партія Франції відкололася.

Охочі стати військовослужбовцями американської армії проходять низку процедур із перевірки. Перевіряють, зокрема, чи мають такі особи кримінальне або екстремістське минуле, йдеться в заяві речниці командування з рекрутингу армії США Келлі Бленд.
Осіб із подвійним громадянством перевіряють за такими самими процедурами, як і громадян США.

Читайте також:
Правоохоронці Словаччини взялися за своїх найманців у “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна