Президент підписав закон, який дозволить присвоїти звання Героя України білорусу Жизневському

 

Президент Петро Порошенко підписав закон, який дасть можливість присвоїти звання Героя України білорусу Михайлу Жизневському та іншим іноземцям, які загинули під час Революції Гідності.
Про це прес-служба президента повідомляє в середу, 3 квітня.

“Україна вдячна і завжди пам’ятатиме подвиг Героїв Небесної Сотні, що віддали найцінніше – своє життя. Віддали його не тільки за свободу нашої держави, але і за те, щоб зберегти демократію і свободу в усій Європі і в усьому світі”, – зазначив президент.

Порошенко наголосив, що в цій боротьбі пліч-о-пліч з українцями стояли і громадяни інших країн.

Як відомо, закон “Про внесення зміни до розділу V “Прикінцеві положення” Закону України “Про державні нагороди України” був прийнятий Верховною Радою 13 квітня 2017 року.
Законом  встановлюється, що звання Герой України як виняток може бути присвоєно посмертно іноземцю, нагородженому орденом Героїв Небесної Сотні, за здійснення визначного геройського вчинку, пов’язаного із відстоюванням конституційних засад демократії, прав і свобод людини під час Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року).

Глава держави ініціював внесення відповідних змін до діючого законодавства за результатами зустрічі з родинами Героїв Небесної Сотні, яка відбулася 20 лютого.

Президент нагородив орденами Героїв Небесної Сотні трьох іноземців – громадян Білорусі Михайла Жизневського, Грузії – Зураба Хурцію і Давида Кіпіані, які загинули під час Революції Гідності.

Читайте також:
Інваліди отримали нові шанси в спорті: стартував конкурс
на відзнаку Героя Небесної сотні Дмитра Максимова

Уряд запровадить п’ять стипендій на честь наймолодших Героїв Небесної сотні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна