За перший день травня на фронті четверо поранених

 

За минулу добу, 1 травня, внаслідок бойових дій чотири військовослужбовці Збройних сил України отримали поранення. Ворог загалом 55 разів відкривав вогонь по опорних пунктах українських захисників. Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

На Приморському напрямку по позиціях ЗСУ поблизу Павлополя бойовики завдали ударів зі 120-міліметрових мінометів, гранатометів, кулеметів великих калібрів та стрілецької зброї. Тут також діяли ворожі снайпери. З мінометів калібру 82- м, озброєння БМП, зенітних установок ЗУ-23-2 та великокаліберних кулеметів противник бив по опорних пунктах поруч Мар’їнки. Вогнем 82-мм мінометів, гранатометів, кулеметів великих калібрів та стрілецької зброї незаконні збройні формування атакували сили АТО неподалік від Гнутового. 82-міліметрові міномети, гранатомети й великокаліберні кулемети російсько-окупаційні війська застосовували по оборонцях Красногорівки, а озброєння БМП, протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю – по захисниках Водяного. З гранатометів різних систем ворог вів вогонь по позиціях сил АТО в районах населених пунктів Талаківка, Широкине, а з кулеметів – поблизу Новотроїцького.

На Донецькому напрямку вогнем із мінометів калібрі 120 та 82 мм, протитанкових ракетних комплексів, озброєння БМП, гранатометів та стрілецької зброї противник накривав позиції сил АТО біля Луганського. Важкі міномети, БМП, гранатомети, кулемети великих калібрів бойовики “ДНР” застосовували по опорних пунктах під Авдіївкою і Верхньоторецьким, а гранатомети різних систем та стрілецьку зброю – в районі Новгородського, Майорська, Зайцевого та шахти “Бутівка”.

На Луганському напрямку з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів були обстріляні “опорники” ЗСУ біля Новозванівки, з АГСів і стрілецької зброї – Валуйське, Кримське, Малинове, Станиця Луганська.

“В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров’ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь”, – сказано у зведенні.

Читайте також:
Бійці 72 омбр затримали контрабандистів у зоні АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна