Син екс-голови Тячівської РДА намагався вивезти в Румунію 400 тисяч доларів, – Москаль

 

Син колишнього голови Тячівської райдержадміністрації на Закарпатті намагався незаконно вивезти за кордон 400 тисяч доларів готівкою.

Про це повідомив у “Фейсбуці” голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

За його словами, ввечері 1 травня прикордонна поліція Румунії затримала двох громадян України, мешканців Тячівського району: 24-річного Михайла Йовдія та його дружину, 23-річну Олену Йовдій. Обоє перетнули українсько-румунський кордон на автомобілі Maserati у міжнародному пункті пропуску “Солотвино – Сігет Мармацієй”.

Під час огляду автомобіля румунські поліцейські виявили 400 тисяч доларів США, захованих під запасним колесом. Всупереч митним правилам гроші не були задекларовані ні при виїзді з України, ні при в’їзді в Румунію.

Як зазначив Москаль, 24-річний Михайло Йовдій – це син Василя Йовдія, керівника партії “Єдиний центр” у Тячівському районі, колишнього неодноразового голови Тячівської райдержадміністрації.

Голова Закарпатської облдержадміністрації додав, що згаданий автомобіль Maserati був куплений у той час, коли Василь Йовдій керував Тячівським районом.

“Звідки в колишнього держслужбовця та його сім’ї стільки грошей, хай люди здогадаються самі. Видно, після конфіскації валюти Януковича його колишні посіпаки на Закарпатті намагаються спішно вивезти готівку за кордон, однак прорахувалися. Румунська правоохоронна система – це не українські митники, котрі спокійно дозволяють вивозити за кордон величезні гроші, тому незадекларовані 400 тисяч доларів, швидше за все, будуть конфісковані в держбюджет Румунії”, – написав Москаль.

“Наостанок питання – хто повірить, що наші митники не помітили 400 тисяч доларів під запасним колесом? Особисто я не вірю, тому доручив прокуратурі й СБУ провести ретельну перевірку цього факту й притягнути їх до відповідальності”, – додав голова Закарпатської ОДА.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна