Сепаратисти ОРЛО їдуть у тюрми України для верифікації своїх прихильників

 

Представники ОРЛО планують відвідати тюрми та колонії на Сході, де перебувають особи, затримані чи засудження за злочини проти України. Про це повідомляють джерела “Громадського ТБ”.

Верифікація утримуваних в українських тюрмах прихильників так званої “ЛНР” має розпочатися 4 травня.

Верифікація покликана підтвердити чи спростувати небажання деяких осіб бути переданими в рамках обміну полоненими на окуповану територію Луганщини. Вона проходить за участю представників місії ОБСЄ та уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Як повідомляють сепаратистські ЗМІ, делегацію ОРЛО в рамках верифікації представлятиме зокрема учасниця робочої групи щодо обміну полонених “ЛНР” Ольга Кобцева.

Процес верифікації з так званою “ДНР” почався раніше. Представники ОРДО вже відвідали кілька місць утримання на підконтрольній Україні території.

Як повідомляла “Новинарня“, 26 квітня Тристороння контактна група в Мінську домовилась про роботу підгрупи з безпеки та верифікацію списків полонених.
Перед тим, 19 квітня, представники ОРДЛО відмовилися верифікувати своїх прибічників у тюрмах України.

Читайте також:
У тюрмах України почалася верифікація “сепарів” за участю ОБСЄ
для обміну на наших заручників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна