Протягом 2 травня в наелектризованій Одесі затримали 14 осіб

 

В Одесі 2 травня протягом заходів з ушанування загиблих цього дня 2014 року правоохоронці затримали 14 осіб.
Про це на брифінгу ввечері повідомив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, передає “Думська”.

“Всього було затримано 14 осіб, з яких двоє – затримані вранці в районі Соборної площі, решта були затримані біля Куликового Поля”, – розповів Яровий.

“Одну особу було затримано за холодну зброю, у двох затриманих виявили наркотики, інші – дрібне хуліганство”, – додав він.

Яровий зазначив, що, за підрахунками правоохоронців, на Куликове Поле 2 травня прийшли близько 1,5 тис. людей (прибічників проросійської течії).

Як повідомив начальник поліції Одещини Дмитро Головін, протягом 2 травня правоохоронці виявили кілька фактів незаконного обігу наркотичних речовин і один факт виявлення холодної зброї – мачете, яку намагалися пронести на місце проведення меморіальних заходів через металодетектори.

“Спроба була невдалою завдяки металодетекторам, встановленим по периметру Куликового Поля. Усі факти внесено до ЄРДР, вирішується питання про відкриття кримінального провадження”, – повідомив Головін.

Станом на 21:00 2 травня прохід на площу біля спаленого в 2014 році Будинку профспілок перекрито поліцією, доступу громадян до Куликового Поля немає.

Загалом 2 травня поліція 6 разів перевіряла повідомлення про мінування об’єктів на території Одеси, зокрема двічі – Будинку профспілок, що призводило до евакуації присутніх на площі Куликове Поле.

Читайте також:
СБУ затримала в Одесі групу потенційних терористів. ВІДЕО

Нагадаємо, 2 травня 2014 року під час зіткнень між проросійськими і проукраїнськими активістами в Одесі загинули 48 людей і більше 200 постраждали. Першими жертвами протистояння були українські патріоти, яких розстрілювали сепаратисти в районі Грецької площі. Близько 40 осіб померли під час пожежі в Будинку профспілок на Куликовому Полі, де перебували прибічники російських ідей.

Під час відзначення роковин трагедії в 2016 році площа Куликове Поле була закрита для учасників політичних заходів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна