Як у 1917-му: президент присвоїв ім’я Хмельницького одній із військових частин ЗСУ

 

Президент Петро Порошенко присвоїв ім’я Богдана Хмельницького одній із військових частин Збройних сил України. Про це повідомляє в понеділок, 1 травня, прес-служба президента.

Таке рішення глава держави ухвалив у день 100-річчя від створення першого добровольчого полку часів Української революції.
“100 років тому захоплення соціалістичними ідеями підштовхнуло багатьох українських лідерів вважати, що начебто армія не потрібна, вистачить і міліції. Але були й ті, хто послідовно прагнув творення боєздатної регулярної армії. Цю позицію підтримували і члени Українського військового клубу імені Павла Полуботка. Саме завдяки їм та бажанню національно свідомих офіцерів і солдатів-українців Київського гарнізону 1 травня 1917 року було проголошено про створення Першого українського козачого імені Богдана Хмельницького полку – першої української військової частини, сформованої на добровольчих засадах”, – зазначено в спеціальному зверненні президента Порошенка “Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність, розпочату Українською революцією 100 років тому”.

На переконання глави держави, в назвах та на знаменах українських військових частин обов’язково мають бути імена звитяжних воїнів та полководців, котрі здобували славу нашої зброї від княжих часів і дотепер.

“Це буде торжеством історичної справедливості та надихатиме нинішніх українських воїнів на звитяги у боротьбі з російським агресором. Боротьбі, у якій цього разу ми обов’язково переможемо”, – зазначив Порошенко.

Читайте також:
Стартувало відзначення 100-ліття Української революції 2017-2021.
ПЛАН ЗАХОДІВ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна