На 100 днів президентства Трамп влаштував небувалий демарш перед журнаілстами

 

Президент США Дональд Трамп влаштував демарш перед засобами масової інформації. На 100-й день роботи на чолі держави він поїхав на мітинг своїх прихильників у Пенсильванії, покинувши традиційну щорічну вечерю Асоціації кореспондентів при Білому домі.

Виступаючи перед своїми шанувальниками, Трамп розкритикував американські “брехливі ЗМІ” і звинуватив їх у продукуванні фейків, повідомляє BBC.

“Зараз, у Вашингтоні, вони дивляться, і вони хочуть бути тут сьогодні з нами, – сказав Трамп на мітингу в Гаррісбурзі, штат Пенсільванія. – І ніщо не може тішити мене більше, ніж бути тут за понад 100 миль від вашингтонського болота і проводити вечір з усіма вами”.

Трамп додав, що журналісти опинилися в пастці на вечері у Вашингтоні, і передрік, що захід буде “дуже нудним”.

Асоціація кореспондентів з’явилася більше 100 років тому – в 1914 році, і з 1921-го її спеціальні вечері традиційно відвідували президенти США. Трамп традицію порушив.

“Провідні (брехливі) ЗМІ відмовляються оприлюднювати список наших досягнень, включаючи 28 підписаних законів, посилення на кордонах і величезний оптимізм”, – написав він у “Твіттері” замість участі в запланованому заході.

На мітингу Трамп також назвав свої перші 100 днів президентства “дуже продуктивними” і сказав прихильникам, що попереду чекають “великі, великі битви”, в яких він у будь-якому випадку переможе.

Після 100 днів президентства Трампа результати соціологічного опитування, проведеного компанією Gallup, свідчать, що лише 45% жителів США вважають, що глава Білого дому стримує обіцянки. У лютому, після інавгурації, це значення становило 62%.
Менше американців стали вважати Трампа “сильним і рішучим лідером” – в квітні їх число склало 52% порівняно з 59% в лютому.
Менше половини респондентів (46%) також впевнені, що Трамп здатний “привнести зміни, які необхідні країні” – падіння 7%.
І всього 36% опитаних вважають, що президента “чесним і гідним довіри”.

Читайте також:
Трамп скасував указ Обами про заборону видобутку нафти й газу на шельфі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.