Голлівудська зірка Меріл Стріп приєдналася до кампанії за звільнення Сенцова

 

Голлівудська акторка Меріл Стріп приєдналася до акції на підтримку українського режисера Олега Сенцова, незаконно засудженого й ув’язненого  в Росії.
Про це повідомив на своїй сторінці у “Фейсбуці” народний депутат від БПП Мустафа Найєм.
Він також розмістив фото Меріл Стріп з табличкою #FreeSentsov.

За його словами, Стріп була в курсі, що серед номінантів премії PEN International є засуджений режисер, але всіх подробиць його історії не знала.

«Під час недовгого діалогу мені вдалося досить детально розповісти їй про історію Олега Сенцова — про матеріали його справи, про його сім’ю, про Крим, про насильно нав’язане громадянство і двох його дітей, що залишився на анексованій території», — написав нардеп.

За словами Найєма, під час нагородження, коли на екрані показували відеоролик про номінацію Олега, багаторазова володарка “Оскара” розплакалася. “Вже після церемонії ми з нею говорили ще раз. Акторка сказала, що готова приєднатися до кампанії ПЕН-центру зі звільнення Олега”, — написав Найєм.

Раніше, цього року українського режисера, політв’язня Кремля Олега Сенцова нагородили премією американського ПЕН-центру імені Барбари Голдсміт «Свобода писати».

Читайте також:
Понад 70 російських літераторів просять Путіна помилувати українця Сенцова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна