Міноборони США подарувало українським прикордонникам 569 радіостанцій

 

У п’ятницю, 28 квітня, за участі президента Петра Порошенка, посла США Марі Йованович, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та голови Державної прикордонної служби Віктора Назаренка співробітникам Держприкордонслужби було вручено засоби військового радіозв’язку від Міністерства оборони США.

Прилади радіозв`язку надані в рамках спільного з Урядом США проекту Міжнародної технічної допомоги «Посилення спроможностей Державної прикордонної служби України».
Всього було вручено 569 комплектів виробництва компанії HARRIS різних типів на суму 21 мільйон доларів, інформує прес-центр ДПСУ.

Радіостанції, серед яких стаціонарні, автомобільні, ранцеві та портативні, будуть встановлені на катерах морської охорони, постах технічного спостереження, розміщені в підрозділах охорони державного кордону в зоні АТО та надані мобільним підрозділам. Крім того, вони надаватимуться особовому складу прикордонних нарядів “за мінімальною необхідністю”.

Ці радіостанції дозволять організувати захищений телефонний радіозв’язок, як між підрозділами Держприкордонслужби, так і взаємодії із Збройними силами України та Національною гвардією, канали передачі даних для обміну оперативною інформацією між органами й підрозділами ДПСУ у «Тактичному чаті» та роботу системи радіозв’язку ДПСУ в умовах застосування противником засобів радіоелектронної боротьби.

У посольстві США зазначили, що в той час як прикордонники і вся Україна продовжують стикатися з загрозою агресії, Сполучені Штати мають за честь співпрацювати з Україною задля збереження її територіальної цілісності.

Виступаючи перед прикордонниками, президент Петро Порошенко подякував за службу та вручив охоронцям кордону і членам їх сімей – учасникам АТО й учасникам першої хвилі «Нового обличчя кордону» ключі від 54 однокімнатних та 12 двокімнатних квартир у нещодавно збудованому триповерховому будинку в Борисполі.

Читайте також:
Міноборони США передало Нацгвардії новітні пікапи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна