На Дніпропетровщині через хабарі МСЕК АТОвці отримували фіктивну інвалідність і 200 тис. грн.

 

На Дніпропетровщині через медико-соціальну експертну комісію учасники бойових дій оформлювали фіктивну групу інвалідності, отримуючи від держави реальні 200 тисяч гривень компенсації. Про це інформує прес-центр Нацполіції.

Як повідомили у відомстві, “відкат” за таку послугу становив 40-50 тис. грн.

Правоохоронці встановили, що у корупційній схемі залучена голова однієї з МСЕК, яка через громадського діяча отримувала кошти.

Крім того, під час проведення слідчо-оперативних заходів задокументовано одержання посередником від громадян неправомірної вигоди на загальну суму 45 тис. грн.

Також встановлені особи, які скористалися даними послугами. Сума завданих державі збитків становить понад 5 млн. грн.

26 квітня на залізничному вокзалі м. Кам’янське оперативники затримали посередника. Він одержав ще частину хабара у розмірі 5 тис. грн за сприяння в оформленні групи інвалідності. Вказані гроші призначалися для голови МСЕК.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна