КНДР провела ще один невдалий запуск балістичної ракети

 

Північна Корея в суботу, 29 квітня, здійснила ще один невдалий запуск балістичної ракети. Про це повідомляє CNN з посиланням на джерело в Пентагоні.

Імовірно, це була балістична наземна ракета середньої дальності KN-17, що використовує тверде паливо і запускається з мобільної установки.

Запуск здійснено з аеродрому Пукчанг. Ракета не досягла моря, впавши за 35 кілометрів від аеродрому, уточнили в Пентагоні.

Випробування відбулося через кілька годин після того, як держсекретар США Рекс Тіллерсон закликав Організацію Об’єднаних Націй до посилення тиску на КНДР.

“Всі варіанти реагування на майбутні провокації повинні залишатися на столі”, – сказав Тіллерсон.

Він додав, що для протистояння північнокорейській агресії, за необхідності, можуть бути застосовані військові засоби.

“Північна Корея зневажила побажання Китаю і його вельмишановного президента, коли здійснила сьогодні, хай і невдало, запуск ракети. Погано!” – написав з цього приводу у “Твіттері” президент США Дональд Трамп.

Напередодні Трамп заявив про можливий “серйозний, серйозний” конфлікт з КНДР через її ядерні програми, проте він вважає за краще дипломатичне розв’язання ситуації.

Читайте також:
Ера стратегічного терпіння Вашингтона щодо КНДР закінчилася,
– віце-президент Пенс

Білий дім вирішив тиснути на КНДР, але не завдавати удару, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна