Доба АТО: ворог задіяв важку артилерію. Двоє бійців загинули

 

Ситуація в районі проведення антитерористичної операції на Сході загострилася. За минулу добу, 28 квітня, російсько-окупаційні війська 70 разів обстріляли позиції Збройних сил України. Двоє військовослужбовців ЗСУ загинули, ще шестеро – отримали поранення. Як передає “Новинарня“, про це йдеться у ранковому зведенні пре-центру штабу АТО.

На Приморському напрямку вогнем мінометів калібру 120 та 82 мм, зенітних установок ЗУ-23-2 та гранатометів різних систем противник накривав опорні пункти в районі Красногорівки. Міномети 120-мм та 82-мм, озброєння БМП, гранатомети, кулемети великих калібрів та стрілецьку зброю ворог застосовував по позиціях сил АТО поблизу Водяного. По оборонцях Гнутового противник гатив з 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП та кулеметів великих калібрів. Морських піхотинців поблизу Павлополя ворог обстрілював з озброєння БМП, протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а біля Широкиного – з озброєння БМП та БТР. По позиціях під Лебединським та Старогнатівкою бойовики вели вогонь із великокаліберних кулеметів, а по опорних пунктах поблизу Талаківки та Новотроїцького – з підствольних гранатометів та стрілецької зброї.

Читайте також:
З початку доби в АТО двоє загиблих. У Павлополі підірвався автомобіль ЗСУ

На Донецькому напрямку з артилерії калібру 152 мм, зенітних установок ЗУ-23-2, 120- та 82-мм мінометів, гранатометів та кулеметів великих калібрів противник гатив по опорних пунктах біля Троїцького. Міномети калібру 120 та 82-мм, гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети бойовики застосовували по позиціях поблизу Авдіївки. З мінометів калібру 120 та 82 мм били по опорних пунктах поблизу Луганського. Зі 120-міліметрових мінометів, озброєння БМП, гранатометів та кулеметів великих калібрів ворог вів вогонь по захисниках населеного пункту Піски, а з 82-міліметрових мінометів, протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – по оборонцях Верхньоторецького. З протитанкових гранатометів незаконні збройні формування обстрілювали українські позиції поблизу Зайцевого. Крім того, на даній ділянці діяли ворожі снайпери.

На Луганському напрямку по позиціях поруч із Новозванівкою противник застосовував артилерію калібру 122 мм, гранатомети та великокаліберні кулемети. Вогнем 120-мм мінометів, гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів ворог накривав оборонців Новоолександрівки, а з 82-міліметрових мінометів гатив по захисниках Новотошківки. Зі 120-міліметрових мінометів підрозділи російсько-окупаційних військ били по опорних пунктах біля н.п. пунктів Оріхове, Нижнє та Катеринівка. З гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів противник обстрілював захисників Попасної, станиці Луганської та Валуйського, а з автоматичних гранатометів – оборонців Кримського.

“В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров’ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь”, – зазначають у штабі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна