СБУ викрили київських дилерів, які продавали в ОРДЛО російську “1С”

 

Співробітники Служби безпеки України викрили київську комерційну структуру на незаконному продажі програмного продукту «1С» на тимчасово окуповану терористами територію Донбасу.

“Правоохоронці встановили, що менеджмент київського представництва російського виробника програми уклав низку договорів на постачання та технічну підтримку продукту з підприємствами та дилерами, які працюють у так званих «ДНР/ЛНР». Під час обшуків у київському офісі комерсантів оперативники спецслужби виявили документацію, яка підтверджує факти протиправного продажу цього програмного продукту на тимчасово окуповані території”, – інформує прес-служба СБУ.

Фахівці СБ України зафіксували, що адміністрування, оновлення та технічна підтримка цих програм здійснюється з території Російської Федерації, зокрема через віддалений доступ до обладнання київського представництва російської компанії. За їх висновками, виявлено черговий факт наявності прихованого контролю спецслужб РФ за ситуацією в державному та приватному секторі економіки України, а також за підприємствами, які розташовані на територіях так званих «ЛНР/ДНР».

Триває досудове слідство у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України (“незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації”).
Водночас, зазначають в СБУ, планується додаткова кваліфікація за ст. 258 Кримінального кодексу України(“терористичний акт”).

Читайте також:
СБУ пояснила обшуки в Dragon Capital протидією шпигунському софту з Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.