СБУ викрила на фінансуванні “ДНР” родину екс-урядовця часів Януковича

 

Співробітники Служби безпеки України викрили родину колишнього високопосадовця часів Януковича на фінансуванні терористичної організації “ДНР”. Як передає “Новинарня“, про це на брифінгу повідомив начальник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

Віктор Шейбут із березня до грудня 2010 року працював першим заступником голови Державної податкової служби України, а потім до квітня 2014 року був першим заступником глави Державної міграційної служби України.

Донька екс-чиновника Катерина Шейбут, як встановили в СБУ, зараз на території ОРДО є секретарем фейкового громадського руху “Донецька республіка”.

“За сприяння ватажків терористів вона у 2015 році незаконно стала власницею Донецького лікеро-горілчаного комбінату. Зареєстрована зловмисницею компанія “Катя-Плюс” сплачує терористам податки та поповнює грошима так званий «фонд Захарченка».
Співробітники спецслужби задокументували, що частину протиправно отриманого прибутку жінка надсилає батьку для легалізації його на контрольованій українською владою території. На ці гроші екс-чиновник скуповував нерухомість та вкладав у різні бізнес-проекти”, – передає сайт СБУ.

За словами Ткачука, СБУ має копії квитанцій на підтвердження сплати “мільйонних сум” на користь “ДНР” і її ватажка Олександра Захарченка.

“Крім того, суттєві об’єми коштів перераховувалися і перевозилися на контрольовану українською владою територію. Нами проведено обшуки у помешканнях і в банківських скриньках, які належать родині Шейбутів”, – розповів речник СБУ.

СБУ викрила родину колишнього високопосадовця на фінансуванні терористів_01

Під час санкціонованих обшуків оперативники СБ України вилучили документацію, яка доводить здійснення фінансових оборудок з тимчасово окупованими терористами територіями.
Правоохоронці також виявили понад мільйон доларів США, 130 тисяч євро, велику кількість золота у зливках та виробах.

Слідчі дії проводять у рамках статті 110-2 Кримінального кодексу України – “фінансування дій з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, захоплення влади чи зміни меж території держави”. Санкція статті – позбавлення волі від 8 до 10 років ув’язнення.

За словами Ткачука, канал фінансування т.зв. “ДНР” припинено.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна