Ірина Геращенко: У мене досі вм’ятина на руці від черевиків Царьова з дня ратифікації харківських угод

 

Ірина Геращенко
перший заступник голови Верховної Ради України, уповноважена президента з питань урегулювання на Сході України (у 2010 році – народний депутат від опозиції)

(FB)

“Фейсбук” нагадав, що 7 років тому в цей день (27 квітня) ми билися в парламенті проти ратифікації ганебних харківських угод (про подовження перебування Чорноморського флоту РФ у Севастополі), які заклали фундамент анексії Криму.

Це був страшний день. Якась криса (саме “криса”, не пацюк) здала певні наші заготовки тодішньому спікеру Литвину, і він зайшов у сесійну залу під парасольками. Найганебніший день його політичної кар’єри – під парасольками виконувати волю Януковича і здавати Україну.

Ми накрили депутатські крісла величезним прапором, аби закрити ячейки для голосування. Полотнище прапора по периметру охороняли жінки-депутати, аби не дати жодного шансу “регіональним” бугаям проголосувати.

Далі розпочався армагедон.

Я пишаюся усіма своїми колегами по тодішній опозиції, які відчайдушно билися в той день, щоб зірвати зраду України.

На [моїй] руці досі є вм’ятина, бо по кріслах бігало-скакало комуністично-регіональне бугаїсько Царьов, який своїми 45-го розміру лапками в черевиках стрибнув мені на руку.

Кілька депутатів-чоловіків від опозиції тоді серйозно постраждали, а Андрій Парубій, Юрій Гримчак ходили під кримінальними справами.

Здача Криму розпочалася тоді, і нашій маленькій опозиційній купці у залі Верховної Ради тоді не вистачило мільйонів під парламентом, бо під ВР тоді зібралися тільки сотні. Ми всі разом недооцінили загрозу. Ми не зібралися разом в той день…

Я чекаю заочного суду над Януковичем. І одним з епізодів його зради мають бути і харківські угоди, написані в Кремлі і подаровані ним Путіну на блюдечку з триколорною кайомочкою…

Читайте також:
Справа про держзраду: Печерський суд дозволив вилучити в МЗС оригінал Харківських угод

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна