В зоні АТО за добу – 65 обстрілів і троє загиблих

 

Ситуація в районі проведення АТО загострилася. За минулу добу, 25 квітня, російсько-терористичні війська 65 разів обстріляли позиції Збройних Сил України. Троє українських військовослужбовців загинули, ще четверо – отримали поранення.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, підрозділи російсько-окупаційних військ ведуть вогонь по позиціях ЗСУ вздовж усієї лінії розмежування. Зокрема, застосовують заборонене домовленостями важке озброєння калібру 82-122 мм, в тому числі на тих напрямках, де раніше стріляли переважно зі зброї меншого калібру.

На Донецькому напрямку вогнем мінометів калібру 120 мм, озброєння БТР, протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів окупанти накривали опорні пункти сил АТО поблизу Пісків. 120-міліметрові міномети застосували в районі Опитного та Луганського. По захисниках Авдіївки та Кам’янки били з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів. По оборонцях шахти “Бутівка” відкривали вогонь із мінометів калібру 82 мм. З озброєння БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів противник гатив по наших воїнах в районі Троїцького та Зайцевого, а позиції під Новгородським обстріляв з кулеметів та зенітної установки ЗУ-23-2. Озброєння БМП ворог застосував біля Верхньоторецького. Поблизу Авдіївки та Новгородського також активно діяли снайпери противника.

На Приморському напрямку зі 120-міліметрових мінометів та автоматичних гранатометів бойовики вели вогонь по позиціях ЗСУ під Новотроїцьким. Морських піхотинців поруч Водяного та Гнутового накривали вогнем мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, а проти захисників Мар’їнки застосували 82-мм міномети. По опорних пунктах у районі Красногорівки били з гранатометів та кулеметів великих калібрів, а біля Широкиного та Павлополя – з гранатометів і стрілецької зброї. Проти морських піхотинців під Водяним та Широкиним бойовики “ДНР” застосували також озброєння БМП. Під Новотроїцьким активність проявляли ворожі снайпери.

На Луганському напрямку вогнем артилерійських систем калібру 122 мм, зенітних установок ЗУ-23-2, озброєння БТР та протитанкових гранатометів підрозділи російсько-окупаційних військ накривали опорні пункти сил АТО поблизу Новоолександрівки. Міномети калібру 82 мм противник застосував у районі населеного пункту Жовте, а з гранатометів різних систем обстріляв українські позиції поблизу Кримського та Попасної. З великокаліберних кулеметів та озброєння БТР бойовики “ЛНР” гатили по захисниках Новозванівки.

“В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров’ю військовослужбовців, командири приймали рішення про адекватне відкриття вогню у відповідь”, – підкреслили в прес-центрі щибу АТО.

Читайте також:

Чернігівщина прощається з двома солдатами 72-ї бригади, які загинули під Авдіївкою. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.