Бойовики захопили останню електроенергетичну компанію, яку контролювала Україна в ОРДЛО

 

Бойовики “ЛНР” захопили підстанцію “Михайлівка” оператора магістральних електромереж України НЕК “Укренерго”, розташовану на тимчасово непідконтрольних владі України територіях ОРЛО.
Про це 25 квітня повідомило Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

“24 квітня 2017 року збройні особи зайняли електричну підстанцію “Михайлівка” на неконтрольованій території, де працює персонал, підлеглий НЕК “Укренерго”, і змусили працівників відключити дві лінії від Луганської ТЕС на підстанції “Ювілейна” і “Лисичанська”, які розташовані на підконтрольній території”, – зазначено в повідомленні.

“Укренерго” поки не відповіла з приводу контролю її об’єктів на НКТ, а також щодо фінансування діяльності підрозділів на НКТ, виплати заробітних плат їх співробітникам, зазначають у МінТОТ.

Енергохолдинг “ДТЕК” заявив про захоплення бойовиками всіх своїх об’єктів на НКТ 15 березня, “Донбасенерго” – 21 березня 2017 року. “Луганське енергетичне об’єднання” втратило контроль над своїми активами на НКТ ще в липні 2016 року.
Таким чином, з огляду на інформацію МінТОТ, із середини березня “Укренерго” залишалася єдиною українською електроенергетичною компанією, що зберегла контроль над своїми об’єктами на тимчасово непідконтрольних владі України територіях, зазначає “Інтерфакс-Україна“.

Водночас будь-яких механізмів для фінансування її підрозділів за рахунок платежів місцевих споживачів уже не залишилося навіть теоретично.

“Укренерго” здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об’єднаної енергосистеми країни.
НЕК є державним підприємством, перебуває в підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Читайте також:
ОРДО теж можуть позбавити української електрики, хоча борг там менший, – Тука

Росія офіційно взялася постачати електрику на окуповану територію Луганщини замість України

Бойовики “ДНР” захопили приміщення “Укренерго” в Горлівці

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна