У Маріуполі розслідують напад нібито бійців “Азову” на темношкірих футболістів

 

Поліція Донеччини проводить перевірку за фактом конфлікту між студентами-іноземцями та бійцями з символікою полку “Азов” на футболі в Маріуполі.
Про це повідомив 25 квітня відділ комунікації ГУ НП Донецької області.

“Інформація про конфлікт між студентами-іноземцями та бійцями одного з добровольчих підрозділів, що стався 23 квітня на футбольному полі в Лівобережному районі, внесена до журналу Єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. За вказаним фактом проводиться перевірка”, – сказано в повідомленні.

Начальник ГУ НП в Донецькій області В’ячеслав Аброськін також віддав наказ про службову перевірку відносно працівників Лівобережного відділення поліції щодо заходів реагування на конфлікт.

Місцеві ЗМІ раніше розповсюдили інформацію, що з футбольного поля біля бази полку “Азов” люди в камуфляжі з кийками прогнали темношкірих гравців-іноземців. Сайт 0629 зокрема посилався на слова очевидця і робив припущення, що люди у військовій формі – бійці полку Нацгвардії “Азов”.

Очевидець на ім’я Сергій розповів, що в неділю об 11-й годині ранку з друзями грав у футбол на стадіоні біля бази полку “Азов”, з ними разом грали вісім темношкірих студентів. Близько 12:00 стався конфліктний інцидент.
За словами очевидця, з воріт бази полку “Азов” вийшли близько десяти осіб, деякі були одягнені в камуфляж, в руках у деяких були телескопічні кийки. Вони зажадали, щоб іноземці пішли.
Темношкірі побігли в роздягальню, але агресивно налаштовані люди рушили за ними і стали знімати на телефон. Іноземці вибігли з території футбольного поля, а люди в камуфляжі намагалися наздоганяти їх за межами спортмайданчика. Темношкірим студентам нібито не вдалося забрати свої речі, і вони були змушені ходити у футбольній формі по місту.

Один із потерпілих, якого цитує видання, іноземний студент Магомет заявив, що прийшов у відділення поліції написати заяву, проте його ніхто не вислухав, тож він змушений був піти.

Сайт праворадикальної партії “Національний корпус”, що є політичним крилом парамілітарного “Азовського руху”, 25 квітня поширив заяву прес-служби “Азову”. У ній “азовці” заперечили причетність своїх людей до інциденту з темношкірими студентами в Маріуполі і назвали це “вкиданням дезінформації”.

“Всі історії про сутички за участі “азовців” у Маріуполі за три роки не мали жодних підтверджень, а отже, всі вони зводились нанівець… Ворог не полишає спроб розхитати ситуацію у рідному для всього “Азовського руху” місті. Ми ж вкотре гарантуємо йому фіаско та закликаємо маріупольців не звертати уваги на нікчемні дії ворожої сторони в інформаційному просторі”, – зазначено в коментарі прес-служби “Азову”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна