Росія офіційно взялася постачати електрику на окуповану територію Луганщини замість України

 

Уряд Російської Федерації вирішив почати постачання електроенергії до окупованої частини Луганської області. Про це заявив “Інтерфаксу” повноважний представник президента РФ в Тристоронній контактній групі Борис Гризлов.

“Відповідно до дій влади України, урядом РФ було прийнято рішення про забезпечення електропостачання [ОРЛО] з боку Російської Федерації в рамках гуманітарної підтримки”, – сказав Гризлов.

За його словами, ситуація з відключенням електроенергії в Луганську “стоїть в ряду інших дій, фактично відторгає окремі райони Донбасу від України”.

“Зазначу, що для жителів Донбасу в умовах свідомої економічної блокади з боку України відсутня можливість для оплати електроенергії. Питання це, звичайно, буде обговорено завтра на контактній групі і її економічної підгрупі”, – заявив Гризлов.

Він назвав відмову України постачати електрику в ОРЛО політично мотивованою і такою, що “абсолютно суперечить мінським угодами”.

Гризлов підтвердив, що постачання електроенергії для споживачів на території ОРЛО поновлено.

Як повідомляла “Новинарня“, ТОВ “Луганське енергетичне об’єднання” з 0:00 25 квітня, згідно з рішенням Міністерства енергетики і вугільної промисловості України та ДП “Енергоринок”, припинило поставки електроенергії на неконтрольовану урядом частину Луганської області. Підставою для цього стала заборгованість споживачів ОРЛО за спожиту електрику перед “ЛЕО”.
ТОВ “Луганське енергетичне об’єднання” повідомило, що невирішеним залишається питання із заборгованістю в розмірі 5 мільярдів гривень, сформованою неконтрольованими територіями перед “ЛЕО”.

Уранці 25 квітня сепаратисти “ЛНР” повідомили про наявність електрики практично на всій території.

Без електроенергії наразі залишаються п’ять сіл біля лінії зіткнення на українській території, але “ЛЕО” обіцяє подати їм електрику до кінця дня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна