Затримано групу телеканалу ZIK, яка на Рівненщині знімала військовий об’єкт квадрокоптером

 

У понеділок, 24 квітня, поблизу одного з військових об’єктів Збройних сил України вартою було затримано знімальну групу вітчизняного телевізійного каналу, яка здійснювала несанкціоновану відеозйомку за допомогою безпілотного літального апарату типу квадрокоптер. Про це ввечері повідомила у “Фейсбуці” прес-служба Генштабу ЗСУ.

“На місце події невідкладно викликано представників Національної поліції, Служби безпеки України та передано їм затриманих осіб.
Триває з’ясування обставин здійснення несанкціонованої відеозйомки військового режимного об’єкту”, – повідомили в штабі.

Паралельно УНІАН поширив інформацію про те, що в Рівненській області поблизу селища Оржів затримали знімальну групу телеканалу ZIK. Про це йдеться в повідомленні на сторінці телеканалу у “Фейсбуці”.

“У Рівненській області неподалік смт Оржів затримали знімальну групу програми «Стежками війни». Її автор та ведучий Андрій Стельмах перебував там у відрядженні із редакційним завданням. Затримання ж відбулося співробітниками Служби безпеки України за надуманим приводом – проникнення на територію режимного об’єкту в цій місцевості. Погрожують обшуками й арештом знімальної групи. Наразі обидві сторони чекають слідчо-оперативну групу для проведення обшуку журналістів”, – сказано в повідомленні каналу.

У коментарі “Новинарніречник Національної поліції України Ярослав Тракало підкреслив, що привід був не “надуманий”, як заявляють у ZIKу.

“Запустили коптер на військовою частиною ЗСУ – режимним об’єктом. Де розуміння, що цього не можна робити, ти паче у воюючій країні, – складно збагнути”, – зазначив Тракало.

За його словами, коли на виклик до військової частини приїхали поліція, контррозвідка СБУ, почалася “пісня” про перешкоджання журналістській діяльності.

В Управлінні СБУ Рівненської області агенції УНІАН повідомили, що їхнє відомство знімальну групу не затримувало.

Водночас у відділі комунікації ГУ Нацполіції Рівненщини підтвердили факт “конфлікту” між військовими і телевізійниками, а також те, що “о 16.30 до поліції надійшло повідомлення про погрозу фізичною розправою журналісту одного з телеканалів”.

На місце події виїздили група реагування патрульної поліції Рівненського районного відділення, слідчо-оперативна група та представники інших силових структур області.

“Попередньо встановлено, що конфлікт виник між військовослужбовцями та знімальною групою через проведення останніми відеозйомки. Наразі правоохоронці спілкуються з усіма учасниками інциденту та з’ясовують обставини події, відомості за якими внесено до Журналу єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події”, – зазначили в поліції.

Як писала “Новинарня“, слідчі органи вважають, що пожежа з масовою детонацією боєприпасів на арсеналі в Балаклії у березні цього року сталася внаслідок диверсії із застосуванням БПЛА.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна