Міноборони Данії атакували ті самі російські хакери, що й Демпартію США, – ЗМІ

 

Російські хакери, підконтрольні керівництву країни, протягом 2015 і 2016 років отримували доступ до електронної пошти деяких співробітником міністерства оборони Данії. Про це пише данська газета Berlingske, вказуючи, що це та сама група хакерів, яка стоїть за кібератакою на Демократичну партію США в 2016 році.

За даними служби військової розвідки Данії, отримана хакерами інформація могла бути використана для шантажу і вербування співробітників данського оборонного відомства. Міністр оборони Данії Клаус Йорт Фредріксен назвав це “дуже критичною ситуацією”.

На думку ряду розвідувальних служб, за атакою стоїть група хакерів Fancy Bear, яка, вважається, має зв’язки з адміністрацією російського президента Володимира Путіна.

Зазначається, що хакери також могли використовувати заражені облікові записи електронної пошти для відправки нових листів та отримання доступу до більш компрометуючої інформації.

“Це точно контролюється. Це не маленькі хакерські групи, які роблять це заради розваги. Це пов’язано з розвідувальними службами і центральними елементами російського режиму”, – сказав Фредріксен.

Він уточнив, що хакери не змогли отримати інформацію з більш високим ступенем секретності.

Читайте також:
Російські кібератаки на Україну можуть коштувати мільйони доларів,
їх відбивають за безцінь, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна