Метою підриву авто ОБСЄ було відвернення уваги від перекидання на Донбас російської зброї, – Турчинов

 

Відповідальність за загибель члена Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі несе військово-політичне керівництво Росії, а метою підриву авто місії було відвернення уваги ОБСЄ від масштабного переміщення в ОРДЛО російських озброєнь. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає прес-служба РНБО.

“Цей підрив є спланованим терористичним актом, скерованим проти місії ОБСЄ на Донбасі. Повну відповідальність за цей терористичний акт несе військово-політичне керівництво РФ, яке повністю контролює окуповану територію Донбасу. Жодні дії гібридних військ не відбуваються без узгодження з російським генштабом”, – наголосив Турчинов.

За його словами, міна, на якій 23 квітня підірвався автомобіль зі спостерігачами ОБСЄ, була закладена бойовиками російсько-терористичних угруповань.

“Одним із завдань, яке відпрацьовували терористи під час підриву автомобіля СММ ОБСЄ – це призупинення патрулювання окупованої території для масштабного та неконтрольованого переміщення російського озброєння та військової техніки, з ціллю подальшої підготовки масштабних військових провокацій”, – повідомив секретар РНБО.

Він розповів, що про маршрут слідування представників ОБСЄ було попереджено російських військових представників в СЦКК та підконтрольні їм незаконні військові формування, які надали відповідні гарантії безпеки представникам ОБСЄ.

На думку Турчинова, заява міністра закордонних справ Сергія Лаврова про необхідність негайного пошуку винних є “блюзнірською та цинічною, тому що винні в цьому теракті знаходяться в Кремлі і несуть повну відповідальність за кров як представників ОБСЄ, так і українських військових і цивільних громадян”.

Читайте також:
ЄС вимагає покарати винних у підриві авто ОБСЄ на Луганщині

Держдеп США закликав Москву вплинути на бойовиків “ЛНР” для розслідування підриву авто ОБСЄ

Як повідомляла “Новинарня“, 23 квітня внаслідок підриву на протитанковій міні автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на території ОРЛО біля села Пришиб один із членів місії загинув, ще двох доставлено до лікарні для обстеження.
Пізніше стало відомо, що загиблий – парамедик зі США, поранення отримали громадяни Німеччини та Чехії.

СБУ розслідує цю подію як теракт. Власне розслідування веде також СММ ОБСЄ.

Читайте також:
Місія ОБСЄ залишиться на Донбасі. Тіло загиблого спостерігача передали Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна