Суд відпустив Мартиненка на поруки нардепів і міністрів

 

Колишнього народного депутата від “Народного фронту” Микола Мартиненка відпустили на поруки парламентаріїв та міністрів від “НФ”.

Таке рішення ухвалив сьогодні, 22 квітня, суддя Солом’янського районного суду Олександр Бобровник, повідомляє “Новинарня“.

Також суддя зобов’язав Мартиненка повідомляти суд про зміну місця проживання, з’являтися на виклики для слідчих дій, утримуватися від спілкування з низкою осіб, які фігурують у матеріалах підозри, та здати всі документи для виїзду за кордон.

Сам Мартиненко заявив, що рішенням суду задоволений, і побажав усім “гарного уїк-енду”.

Раніше в своєму виступі він запевняв, що не планує тікати з країни й просити політичного притулку та не впливатиме на депутатів від “Народного фронту” й міністра юстиції Павла Петренка.

“Я обіцяю на них не впливати. У підозрі вказано, що 5 народних депутатів були моїми помічниками, скажу більше – я ними горжуся”, – заявив екс-нардеп.

Також Мартиненко додав, що не має відношення до компанії STEUERMANN Investitions und Handelsgesellschaft mbH.

“Те, що кажуть прокурори та НАБУ – вважаю неадекватним”, – заявив підозрюваний.

Він також назвав справу щодо нього сфальсифікованою і “пов’язаною із політичними амбіціями керівників НАБУ і САП – Артема Ситника, Гізо Углави та Назара Холодницького”.

“Взагалі формула, як працює НАБУ та САП, полягає в наступному: вручення підозри безпідставно, далі обрання запобіжного заходу – утримання під вартою, приниження людини, піар та політичні амбіції керівників цих організацій, за які я голосував”, – цитує Мартиненка прес-служба “Народного фронту”.

Читайте також:
Солом’янський райсуд відмовив у відводі судді Бобровника у “справі Мартиненка”

Як повідомляла “Новинарня“, Солом’янський райсуд розглядає клопотання прокурорів САП про обрання запобіжного заходу Мартиненку та першому заступнику голови правління НАК “Нафтогаз України” Сергію Переломі. Їх обох 20 квітня затримали детективи НАБУ за підозрою у створенні злочинної організації та привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем. Затримання відбулось у рамках розслідування справи щодо ДП “Східний гірничо-збагачувальний комбінат” та щодо завдання збитків ПАТ “Одеський припортовий завод”.

САП просить для Мартиненка два місяці арешту із заставою 300 млн.

15 народних депутатів України та чотири міністри висловилися за взяття Мартиненка на поруки.

Відповідні особисті заяви депутати від “Народного фронту” та члени уряду зробили 21 квітня пізно увечері.

Серед заявників – один із заступників голови ЦВК (Андрій Магера), міністри Володимир Омелян, Лілія Гриневич, Ігор Жданов та ін.

Читайте також:
НАБУ оприлюднило схему розтрати державних коштів у “справі Мартиненка”. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна