ГПУ ініціює позбавлення Артеменка громадянства України навіть без прийняття такого закону

Генпрокуратура ініціює процедуру втрати громадянства України народного депутата Андрія Артеменка. Про це повідомила в соцмережі прес-серетар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

Генеральна прокуратура України звернулася до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням ініціювати через Державну міграційну службу процедуру втрати громадянства України народним депутатом ВР Андрієм Артеменком”, – повідомила Сарган.

Як раніше повідомляла “Новинарня“, Артеменко нібито передав колишньому раднику президента Дональда Трампа Майклу Флінну план нормалізації відносин між Україною і Росією, що полягає в довготривалій оренді Криму, та вів про це переговори з російським керівництвом. Після цього нардепа виключили з фракції Радикальної партії.

За словами речниці ГПУ, під час розслідування кримінального провадження за фактом вчинення Артеменком державної зради було зібрало достатньо документів, які вказують на те, що депутат отримав громадянство Канади та має паспорт громадянина Канади.

“Державна міграційна служба після отриманих від ГПУ матеріалів може звернутися до президента з проханням позбавити нардепа Артеменка громадянства України”, – написала Лариса Сарган.

Вона оприлюднила лист Луценка до Авакова, в якому зазначено, що законом “Про громадянство України” однією з підстав громадянства України визначено добровільне набуття громадянином України громадянства іншої держави.

 

 

Раніше Андрій Артеменко заявляв, що анулював свій канадський паспорт ще в 2014 році та паспортів інших зарубіжних держав не має. Однак громадянство Канади ще діє, визнавав він.

Водночас, варто наголосити, в законі не передбачено механізми позбавлення громадянства України, якщо на те немає згоди особи.

Як писала “Новинарня“, президент Петро Порошенко ініціював прийняття закону про позбавлення громадянства України осіб, які мають громадянство інших держав, однак такий закон ще не ухвалено.

Читайте також:
Щодо “торговця Кримом” Артеменка порушили справу за держзраду.
“Це арештна стаття”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна