Бойові літаки НАТО через Росію побили рекорд за кількістю вильотів по тривозі з часів “холодної війни”

 

Бойові літаки-перехоплювачі країн-членів НАТО упродовж 2016 року здійснили загалом 870 вильотів по тривозі – це рекордний показник з часів “холодної війни”. Із них 780 вильотів спричинили дії Росії.

Про це в суботу, 22 квітня, заявили представники військово-повітряних сил НАТО, які дислокуються на авіабазі поблизу німецького Рамштайна, повідомляє “Німецька хвиля” з посиланням на dpa.

За даними представників Північноатлантичного Альянсу, ця кількість вильотів більш ніж у два рази перевищує зафіксовані впродовж 2015 року аналогічні випадки вильотів літаків-перехоплювачів по тривозі.

І лише 90 випадків підйому за тривогою у 2016 році були пов’язані з літаками, що не належать російській авіації.

Ситуація в Туреччині та російське втручання в сирійський конфлікт теж неабияк вплинули на зростання кількості вильотів по тривозі, зазначається в повідомленні.

Читайте також:

У Латвії почалися великі навчання країн НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна