Зловмисник, який у Дортмунді підірвав автобус “Боруссії”, виявився росіянином

 

У Німеччині бійці поліцейського загону спецпризначення GSG-9 у федеральній землі Баден-Вюртемберг затримали чоловіка, якого підозрюють у причетності до вибухів біля автобуса дортмундського футбольного клубу “Боруссія” ввечері 11 квітня. Про це в п’ятницю, 21 квітня, повідомляє Spiegel Online з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Як інформує видання, гаданий виконавець атак – 28-річний Сергій С., що має подвійне громадянство, Німеччини і Росії, та живе неподалік від міста Тюбінген.

За даними слідства, він не є екстремістом, а діяв суто з корисливих міркувань”.

Він міг вчинити атаку заради прибутку, пише Spiegel. За інформацією джерела, злочинець розраховував заробити на різкому падінні вартості акцій футбольного клубу, що сталося б у разі смерті або тяжкої травми когось із представників “Боруссії”.

Як писала “Новинарня“, ввечері 11 квітня, напередодні матчу Ліги чемпіонів УЄФА проти “Монако”, біля автобуса футбольного клубу “Боруссія” в Дортмунді вибухнули бомби, начинені металевими штифтами. В результаті було поранено захисника команди Марка Батра і поліцейського.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна