Теракт на Єлисейських Полях: стало відоме ім’я стрільця

 

Терористичне угруповання “Ісламська держава” взяло на себе відповідальність за стрілянину в центрі Парижа ввечері в четвер, 20 квітня.

Невідомий відкрив вогонь по поліції, зупинившись на червоне світло на Єлисейських Полях. В результаті стрілянини один поліцейський загинув, ще двоє отримали поранення. Нападник був убитий поліцією вогнем у відповідь. Очевидці стверджують, що чоловік був озброєний автоматом Калашникова.

Як повідомило інформаційне агентство ісламістів Amaq, нападника звати Абу Юсіф аль-Бельгікі. Французькі телеканали повідомили, що цей 39-річний громадянин Франції раніше мав справу з правоохоронними органами через насильницькі злочини.

Associated Press повідомляє, що поліція обшукала будинок в передмісті Парижа – Шелле, який, як вважають працівники правопорядку, був пов’язаний зі стрільцем. Ділянка за документами належить сім’ї 39-річного Каріма Чеурфі. В архівах газети Le Parisien, як зауважує агентство, вже згадувалося ім’я Чеурфі – у 2001 році він був засуджений за напад на поліцейського.

Французька прокуратура почала антитерористичне розслідування.

На знак солідарності з поліцією кандидати в президенти Франції Франсуа Фійон і Марін Ле Пен заявили про призупинення агітаційної кампанії. Голосування на виборах має відбутися вже в неділю, 23 квітня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна