Американці визначать спеціального посланника для переговорів із Сурковим про Україну, – ЗМІ

 

Адміністрація президента США Трампа, як очікується, призначить нового спеціального посланника для безпосереднього спілкування з Владиславом Сурковим – помічником глави Росії Володимира Путіна, що відомий як “сірий кардинал” Кремля у справах України. Про це виданню Buzzfeed News заявили два європейські чиновники.

До обов’язків нового посланника, ім’я якого не назване, входитиме зокрема ведення переговорів про війну в Україні.

Також зазначається, що відкриття такого дипломатичного каналу підтримала канцлер Німеччини Ангела Меркель під час зустрічі Трампом минулого місяця.

За даними видання, держсекретар США Рекс Тіллерсон контролюватиме обрання посланника.

При цьому американський чиновник заявив, що наразі “триває обговорення цієї ідеї”, але “жодних остаточних рішень ще не прийнято”.

Заступниця міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль вважає, що будь-які перемовини представників США та Росії про майбутнє України мають відбуватися за участі самої України. Про це вона сказала в ефірі “5-го каналу”.

“Багато залежатиме від особистості, по-перше, яка буде визначена комунікатором не тільки з Росією, а взагалі з Європою з боку адміністрації Трампа, оскільки зараз такої людини немає. Звичайно, що дуже багато буде залежати від того, який вони оберуть шлях комунікації. Я не можу сказати, що я завжди була фаном формату спілкування Нуланд-Сурков… Мені здається, що будь-яке спілкування з приводу українського майбутнього має відбуватися із залученням України”, – наголосила Зеркаль.

За адміністрації Обами у США також був прямий дипломатичний канал із Сурковим, а роль спеціального посланника тоді виконувала помічник держсекретаря Вікторія Нуланд.

Читайте також:
Фірма Тіллерсона просить уряд США зробити виняток у санкціях проти РФ

До спроби перевороту в “ЛНР” причетний помічник Путіна Сурков, – “ІС”. АУДІОЗАПИС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна