З середини травня у всіх бойових частинах ЗСУ служитимуть військові капелани

 

Уже менш як за місяць у всіх бойових частинах Збройних сил України служитимуть військові капелани. Як передає “Новинарня“, про це на брифінгу 20 квітня повідомив начальник головного управління морально-психологічного забезпечення ЗСУ Олег Грунтковський.

“Відповідно до постанови Кабінету Міністрів, із 15 травня у всіх бойових частинах та підрозділах будуть введені посади воєнних капеланів”, – сказав генерал-майор Грунтковський.

“Ми провели опитування у військових частинах, вивчили ставлення до різних конфесій, склали списки кандидатів, які вже були погоджені душпастирською радою при Міністерстві оборони України. Капелани готові служити, їм залишилося пройти співбесіду з командирами військових частин та отримати призначення”, – розповів начальник профільного управління.

За його словами, введення системи капеланства у Збройних силах проходитиме у два етапи. На першому етапі, до кінця червня, військові капелани будуть призначені у бойових підрозділах, а до кінця 2017 року – у всіх підрозділах ЗСУ.

“Якщо ми говоримо про бойову бригаду, то там капелан не буде працювати один – там будуть задіяні від двох до чотирьох капеланів”, – зазначив генерал Грунтковський.

“Ми продовжуємо вивчати процес їхньої роботи, враховуємо той досвід, який в нас вже є. Ми не відмовляємося також волонтерської місії, яку у Збройних силах здійснює церква, але робота капеланів також є важливою, адже вони зможуть постійно знаходитися з особовим складом, у тому числі на передовій”, – цитує начальника управління прес-служба Генштабу ЗСУ.

Нагадаємо, з душпастирської ради при Міноборони в лютому вийшли представники УПЦ Київського патріархату – на знак протесту проти засилля церкви Московського патріархату.

Курси капеланів для ЗСУ почалися в січні цього року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна