Київрада заборонила зовнішню рекламу в центрі столиці, і не тільки

Київська міська рада суттєво обмежила розміщення зовнішньої реклами у столиці та заборонила рекламу в історичному центрі.
За це рішення 20 квітня проголосували 85 депутатів, його ще має підписати міський голова, інформує “ВВС Україна“.

Нові правила передбачають поділ Києва на п’ять зон – починаючи від нульової в центрі, де зовнішня реклама практично заборонена.

“Нульова зона – вільна від реклами, розміщення будь-яких рекламних засобів забороняється”, – йдеться у документі.

До нульової зони потрапили головні центральні вулиці, площі та парки, також до цієї зони долучили низку транспортних розв’язок.

Зокрема, реклами не буде в межах охоронної зони заповідників Києво-Печерська Лавра, Софія Київська, на Андріївському узвозі, вулицях Володимирська, Богдана Хмельницького, Грушевського, Верхній і Нижній Вал, Велика Житомирська, Стрілецька, Лисенка, Ярославів Вал, на Софійській та Михайлівській площах.

Реклами також не має бути на вулицях Банковій, Басейній, Липській, Поштовій, Контрактовій і Європейській площах та ін.

До “нульового” переліку також потрапили низка вулиць далеко від центру міста, зокрема бульвар Верховної Ради, Русанівський бульвар тощо.

Винятками із заборони будуть реклама на фасаді площею не більше 3 квадратних метрів, банери або панно на риштуваннях чи фасадах, а також афішні тумби.

Як зазначає “Новинарня“, наявну рекламу будуть демонтувати поступово – після закінчення терміну виданих дозволів на зовнішню рекламу.

Планується, що за кілька років у Києві має зникнути 75% зовнішньої реклами у центральній частині міста.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна