Фірма Тіллерсона просить уряд США зробити виняток у санкціях проти РФ

 

Американський енергетичний гігант ExxonMobil просить уряд США зробити виняток у санкціях проти РФ та дозволити йому розробляти спільні проекти з російською “Роснефтью”.

Про наявність відповідного запиту з боку корпорації повідомило американське видання The Wall Street Journal з посиланням на власні анонімні джерела. Згодом про це написала й агенція AP, наводячи власні джерела, передає DW.

Зокрема, менеджерів ExxonMobil цікавить спільна з “Роснефтью” розробка нафтових родовищ в районі Чорного моря. Ухвалене ще 2011 року спільне партнерство також стосувалося проектів у Арктиці.

На заваді реалізації угоди стала анексія Росією Криму та подальші події на Донбасі й санкції США проти РФ.

У самій корпорації на запит журналістів відмовилися коментувати переговори з представниками американського уряду.

Раніше повідомлялося, що у 2015-2016 роках міністерство фінансів США дозволило ExxonMobil проводити “обмежені адміністративні дії” спільно з “Роснефтью”.

Долю запиту може ускладнити нинішнє розслідування Конгресу інформації про втручання Росії в американські вибори та зв’язки між РФ та деякими представниками команди Дональда Трампа.

Крім того, теперішній держсекретар США Рекс Тіллерсон до свого призначення на цю посаду був головою правління та ради директорів ExxonMobil.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна