АТО: менше обстрілів, один поранений

 

У зоні бойових дій у середу, 19 квітня, спостерігалася певна деескалація. За добу було зафіксовано 18 обстрілів позицій Збройних сил України. Один український військовий отримав поранення. Про це йдеться в ранковому зведенні прес-центру штабу АТО.

За інформацією зі штабу, важке озброєння бойовики застосували лише на Приморському напрямку – “по захисниках Красногорівки ворог гатив з мінометів калібру 82 мм”. Морських піхотинців у районі Водяного противник обстрілював із озброєння БМП, протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів, а поблизу Павлополя – з автоматичних гранатометів. Ворожа БМП вела вогонь також по оборонцях Широкиного, а опорні пункти поблизу Лебединського, Талаківки та Гнутового НЗФ обстрілювали зі стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку, позиції ЗСУ біля Кам’янки та Авдіївки було обстріляно з гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів. Гранатомети та стрілецьку зброю бойовики застосували по захисниках Луганського та Верхньоторецького.

На Луганському напрямку з великокаліберних кулеметів були обстріляні захисники Кримського.

“Незважаючи на збройні провокації підрозділів російсько-окупаційних військ, українські захисники суворо дотримувались режиму “тиші” і вогонь у відповідь не відкривали”, – інформують у штабі.

Читайте також:
Бойовики “ДНР” заанонсували на 9 травня масштабний парад, що суперечить Мінським угодам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна