У Запоріжжі викрили “несунів” з авіазаводу, які передавали військові комплектуючі в РФ

 

Служба безпеки України спільно з поліцією завадили розкраданню комплектуючих військового призначення на авіапідприємстві Запоріжжя та їх вивезенню до Росії.

Як повідомив 19 квітня прес-центр СБУ, правоохоронці встановили, що махінацію намагався організувати запорізький комерсант, який співпрацював із промисловими підприємствами міста.

“Бізнесмен домовився з двома працівниками підприємства “винести” з території заводу комплектуючі до авіаційних двигунів військового призначення. Попередньо він з’ясував, що на придбання деталей є замовники з інших країн, зокрема Росії, і встановив з ними контакт”, – сказано в повідомленні.

Оперативники СБУ затримали працівників заводу поблизу підприємства під час спроби передачі викрадених комплектуючих до літаків.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена за попередньої змови групою осіб). Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Читайте також:
У Миколаєві арештували інженера,
який хотів загнати майно оборонного ДП до Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна