Катастрофа суховантажу “Герої Арсеналу” біля берегів Криму: доля восьми моряків невідома

 

Із настанням темряви ввечері 19 квітня кримські рятувальники припинили обстеження прибережної смуги в районі села Яковенкове під Керчю в пошуках членів екіпажу російського суховантажу “Герої Арсеналу”, який затонув тут уранці. Про це повідомляють “Новости Крыма” з посиланням на начальника Керченського рятувального загону Сергія Навродського.

Зазначається, що пошуки будуть поновлені в четвер о сьомій годині ранку.

У середу пошуковці Керчі не виявили членів екіпажу, що вижили. Також не знайшли уламків самого судна, яке розкололося і затонуло під час шторму в Керченській протоці.

Із 12 членів екіпажу наразі врятований лише один – моторист, громадянин України.
Також іншими суднами з поверхні моря піднято три тіла загиблих моряків.
Таким чином, невідомою залишається доля восьми осіб із суховантажу “Герої Арсеналу”.

Як писала “Новинарня“, серед членів екіпажу було дев’ять громадян України (серед них жінка-кок), двоє росіян (зокрема капітан), один грузин.

Як відомо, село Яковенкове Ленінського району в окупованому РФ Криму – максимально наближена точка на кримському узбережжі до місця аварії (приблизна відстань до точки кораблетрощі звідси становить близько 14-16 морських миль, або 25-30 км).

Загалом у пошуково-рятувальній операції беруть участь вісім суден і два вертольоти, а також підводний апарат “Фалькон” із водолазами, спрямований із Краснодарського краю РФ.

Де-факто російський суховантаж “Герої Арсеналу” (порт приписки – Херсон, Україна) йшов під російським прапором із порту Азов Ростовської області до Туреччини з вантажем зерна.
В його трюмах може перебувати також 30 тонн нафтопродуктів, що загрожує екологічною катастрофою.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна