Апеляційний суд частково зняв арешт з майна Насірова. Обвинувальний акт буде в травні

 

Апеляційний суд Києва частково зняв арешт, накладений на майно відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Суд частково задовольнив скаргу адвокатів Насірова на рішення Солом’янського районного суду та постановив повернути голові ДФС внутрішній паспорт громадянина України, закордонний, дипломатичний паспорти та інші документи.

Водночас, як сказав в ефірі “Еспресо” прокурор САП Роман Симків, існує інша судова ухвала “про застосування запобіжного заходу”, згідно з якою паспорти, що можуть дозволити підозрюваному виїхати за кордон, мають лишитися на зберіганні в НАБУ. Отже, закордонний і дипломатичний паспорти Насіров забрати не зможе.

Водночас Апеляційний суд столиці відмовився задовольняти скаргу в частині зняття арешту з валюти, золота та кількох елітних годинників, які були вилучені під час обшуку вдома в голови ДФС.

Принагідно прокурор Симків заявив журналістам, що обвинувальний акт Насірову буде готовий до кінця травня.

“Досудове розслідування перебуває на фінальній стадії. Зараз зібрано всі докази. Можливо, в двомісячний термін воно не буде закінчено, і є об’єктивні причини – там проводиться низка певних експертиз, але експерти обіцяють завершити їх найближчим часом”, – сказав прокурор САП.

Він зазначив, що обвинувальний акт Роману Насірову можна буде очікувати протягом місяця, “якщо не буде затягування при ознайомленні з матеріалами кримінального провадження з боку захисту”, передає “Інтерфакс-Україна”.

Читайте також:
Підсудного голову ДФС Насірова обрали головою Федерації дзюдо

Як інформувала “Новинарня“, голова ДФС Роман Насіров підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).
Підозру йому вручили ввечері 2 березня в лікарні “Феофанія”, коли Насіров вдавав непритомного.

За даними САП, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ “Фірма “Хас”, ТОВ “Карпатнадраінвест”, ТОВ “Надра Геоцентр”.
Тим самим державі було завдано збитків на суму близько 2 млрд. грн., вважають в НАБУ.

13 березня, Апеляційний суд Києва прийняв рішення залишити Насірова під вартою. Тоді він стверджував, що не має коштів для внесення 100 млн. гривень застави як альтернативи двомісячному арешту. Однак 16 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що заставу за Насірова в розмірі 100 млн. грн. на спецрахунок Солом’янського райсуду внесла дружина посадовця.
Висуваються припущення, що частину застави вніс зокрема тесть Насірова, будівельний магнат Олександр Глімбовський, глава корпорації “Альтіс-холдинг”.

На суді детективи Бюро заявили на суді про наявність у Насірова паспортів Великої Британії й Угорщини. Сам він це спростовує.
Як відомо, Насіров має будинок у Британії.

Читайте також:
Звільнений Насіров прийшов у НАБУ. Походження його застави перевіряють

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна